In uw winkelmandje: 0 Artikel, 0,00 EUR

De seizoens - depressie of winterblues

Seasonal Affective Disorder of SAD

Het syndroom wordt door de Engelstaligen "SAD" voor "seasonal affective disorder" genoemd.

Zoals de naam al doet vermoeden, treedt een seizoendepressie op in cyclussen.
Sinds jaren worden huisartsen in toenemende mate geconfronteerd met mensen -meestal vrouwen - die elk najaar en winter last hebben van somberheid, lusteloosheid, humeurigheid, triestheid en andere vervelende symptomen.

Maar om aan de definitie van seizoendepressie te beantwoorden, moet men rekening houden met nog andere criteria, zoals neiging om veel meer dan gewoonlijk, vooral zoetigheid en koolhydraatrijk voedsel, te eten.Het spreekt vanzelf dat dit gepaard gaat met een moeilijk te aanvaarden gewichtstoename.

Bovendien krijgt men een onweerstaanbare drang om te slapen.
De patiënten ervaren een reëel gebrek aan energie, zijn zeer prikkelbaar, hebben maagpijnen en minder weerstand tegen infecties.

De gevolgen kunnen mild tot zeer ernstig zijn. Dit kan zwaar doorwegen op hun werk, hun gezinsleven en de relatie met hun levenspartner en in zeldzame gevallen is voor mensen met winterdepressie het leven niet meer de moeite waard...

Ook kinderen en pubers kunnen onderhevig zijn aan winterdepressies.

Import en Verdeling Lumie Lichtwekker Bodyclock Advanced 200 : Brainfit bvba , Notelaarweg 9 , 3140 Keerbergen. (BelgiŽ) Gsm 0476/520.612